Home » Over Bar Gendarme

Over Bar Gendarme

Hoe is het begonnen?

Bar Gendarme is begonnen als een pop-up cocktail bar in de zomer van 2020. Zes weken lang werden er frisse cocktails en heerlijk fingerfood geserveerd op het terras voor het vroegere politiegebouw in Peer centrum. Daar komt uiteindelijk de naam ook van. De gendarmerie, later hervormd tot de politie, huisveste tot enkele jaren geleden in het herenhuis Den Engel. Toen de politie verhuisde werd het gebouw gerenoveerd tot jongerencentrum met een pop-up ruimte geschikt voor jongere ondernemers.

Het concept voor de bar werd in enkele weken uitgewerkt en ook gepitcht voor Haven Incubator. Na deze pitch is Bar Gendarme opgenomen in het bestand van jongere-ondernemers van Haven. 

Wil je meer te weten komen over Bar Gendarme, of Merel, de oprichtster van deze cocktail business?

Mobiele bar 

We konden er niet aan weerstaan om een nieuwe manier uit te uitdenken om Bar Gendarme tot bij jou te brengen. Deze keer niet zelf cocktails maken zoals met de boxen... maar een mobiele bar die tot bij jou komt! Heb je iets te vieren? Wil je de zorg om iedereen steeds van drinken te voorzien uit handen geven? Mag het iets meer zijn dan bier of wijn? Dan zetten we de mobiele bar op, op jouw locatie en kan je samen met je gasten genieten van heerlijke cocktails en mocktails, vers ter plaatse gemaakt door onze bartenders. 

Cocktailboxen & workshops

Voor bedrijven biedt Bar Gendarme cocktailboxen en workshops aan. In een cocktailbox zitten alle ingrediënten voor heerlijke cocktails thuis te maken. In iedere box zit een receptkaart zodat mensen de cocktails volledig op hun eigen tempo kunnen maken, of later nog eens opnieuw kunnen proberen. Om dit proces nog makkelijker te maken kunnen we iedere cocktail ook samen maken via een online cocktailworkshop. Via een videocall wordt er op een duidelijk en rustig tempo uitgelegd hoe de cocktails in de box gemaakt moeten worden. 

Als er een Fairtrade alternatief is zullen we dit gebruiken en de recepten worden ook ontwikkeld naar het gamma aan Fairtrade producten!

Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van plastiek.

Alles in de cocktailbox is recycleerbaar, de glazen flesjes met een Bar Gendarme logo kan je opnieuw inleveren en de glazen flesjes van o.a. Fairtrade kan je inleveren of zelf binnen brengen voor statiegeld.

De honing wordt lokaal geproduceerd door een Limburgse imker.