Over Bar Gendarme

Hoe is het begonnen?

Bar Gendarme is begonnen als een pop-up cocktail bar in de zomer van 2020. Zes weken lang werden er frisse cocktails en heerlijk fingerfood geserveerd op het terras voor het vroegere politiegebouw in Peer centrum. Daar komt uiteindelijk de naam ook van. De gendarmerie, later hervormd tot de politie, huisveste tot enkele jaren geleden in het herenhuis Den Engel. Toen de politie verhuisde werd het gebouw gerenoveerd tot jongerencentrum met een pop-up ruimte geschikt voor jongere ondernemers.

Het concept voor de bar werd in enkele weken uitgewerkt en ook gepitcht voor Haven Incubator. Na deze pitch is Bar Gendarme opgenomen in het bestand van jongere-ondernemers van Haven. 

Wil je meer te weten komen over Bar Gendarme, of Merel, de oprichtster van deze cocktail business?

Mobiele bar 

We konden er niet aan weerstaan om in 2021 een nieuwe manier uit te uitdenken om Bar Gendarme tot bij mensen thuis te brengen. Deze keer niet zelf cocktails maken zoals met de boxen... maar een mobiele bar die tot bij jou komt! Heb je iets te vieren? Wil je de zorg om iedereen steeds van drinken te voorzien uit handen geven? Mag het specialer zijn dan bier of wijn? Dan zetten we de mobiele bar op, op jouw locatie en kan je samen met je gasten genieten van heerlijke cocktails en mocktails, vers ter plaatse gemaakt door onze bartenders. 

Workshops

Cocktails maken is té leuk, om niet te kunnen delen met andere mensen. Daarom hebben we cocktail & mocktail workshops uitgewerkt. In deze workshops worden er enkele basistechnieken aangeleerd en basisrecepten waar de cursisten thuis verder mee aan de slag kunnen. 

Een workshop duurt zo'n 1,5 tot 2 uur, en er is meer dan genoeg ruimte om zelf te genieten van de gemaakte drankjes, en vragen te stellen over de recepten of over cocktails en mocktails in het algemeen. 
Voor workshops komen we altijd op locatie, bijvoorbeeld bij iemand thuis of bij creatieve cafés. 

Horeca projecten

Organiseren, regelen en vooral dóen. Dat is waarmee Bar Gendarme begonnen is en komt ook het beste tot zijn recht in de horecaprojecten waar we onze schouders onder gezet hebben. Het eerste project was de pop-up cocktailbar in 2020, in het centrum van Peer. Hier hadden we een uitgebreide cocktail en mocktailkaart, met klassieke- en 'wereldcocktails'. Met deze wereldcocktails konden gasten de wereld rond reizen aan de hand van cocktails, in een periode dat echt reizen nog niet opnieuw kon. Het tweede project was zomerbar "En Fleur" in 2021, voor twee weekenden. Op de bloemenweide werden naast de cocktails en mocktails ook brunches geserveerd in de ochtend. Dit uniek decor voor een zomerbar was een waar succes, en wordt in 2022 dan ook verder gezet, heel de zomer lang! De opening is op 8 juli, en je zal heel de zomer kunnen langskomen op vrijdag avond, zaterdag en zondag. We kijken er enorm naar uit en hopen dat je komt ontdekken wat voor nieuws we dit jaar toevoegen aan de kaart. 

Cocktailboxen

Voor bedrijven biedt Bar Gendarme cocktailboxen en workshops aan. In een cocktailbox zitten alle ingrediënten voor heerlijke cocktails thuis te maken. In iedere box zit een receptkaart zodat mensen de cocktails volledig op hun eigen tempo kunnen maken, of later nog eens opnieuw kunnen proberen. Om dit proces nog makkelijker te maken kunnen we iedere cocktail ook samen maken via een online cocktailworkshop. Via een videocall wordt er op een duidelijk en rustig tempo uitgelegd hoe de cocktails in de box gemaakt moeten worden.